Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

در حالی که بانکها در حال حاضر به شیوه‌های مختلف از تامین مالی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی فرار می‌کنند، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داده که قرار است از طریق تفاهم با صندوق مهر امام رضا (ع) به زنان صنعتگر و متقاضی فعالیتهای تولید تسهیلات با نرخ بهره پایین پرداخت شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران در بهار سال جاری 6 میلیون و 975 هزار و 68 نفر از کل شاغلان کشور در حوزه صنعت فعالیت می‌کردند که از این تعداد 711 هزار و 88 نفر زن و 6 میلیون و 263 هزار و 980 نفر نیز مرد بودند. با این حساب می‌توان نتیجه گرفت که از کل شاغلان حوزه صنعت حدود 10 درصد زن و 90 درصد مرد بودند.

با وجود سهم 10 به 90 درصدی زنان در اشتغال صنعتی کشور سهیلا جلودارزاده، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر اخیر خود به یاسوج خبر داد که " تفاهم‌نامه‌ای با صندوق مهر امام رضا (ع) امضا خواهد شد که وام‌هایی با سود کمتری به زنانی که در صنعت می‌خواهند گامی بردارند، داده شود و با همکاری دولت صندوقی تشکیل خواهیم داد و بعد سرمایه‌گذاران متقاضی سرمایه‌گذاری خواهند کرد."

البته وی به جزئیات بیشتری درباره این تفاهم نامه و اینکه چه زمانی محقق خواهد شد اشاره‌ای نکرده است. از سوی دیگر نرخ سود تسهیلاتی که قرار است این صندوق پرداخت کند نیز مبهم باقی مانده است.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اینکه کارگروهی برای بررسی واحدهای تولیدی زنان و فعالان اقتصادی زن تشکیل شده است، خبر داد: "در پنج زمینه صنایع غذایی، کشاورزی، نساجی، بهداشتی و آرایشی و بازرگانی برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده‌ایم که زنان کشورمان بتوانند در این زمینه‌ها برای کشور مفید واقع شوند." مشخص نیست این پنج رشته فعالیت مرتبط با حوزه صنعت، معدن و تجارت برچه اساسی انتخاب شده و اصولا چرا برای فعالیتهای اقتصادی زنان این چنین تفکیکی به وجود آمده است. این در حالی است که دولت یازدهم بر رفع هرگونه تبعیض جنسیتی در زمینه فعالیتهای زنان در حوزه‌های مختلف اقتصادی تاکید کرده است.

اما وعده پرداخت نرخ سود تسهیلات پایین به زنان متقاضی فعالیتهای صنعتی در حالی از سوی مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت داده می‌شود که در حال حاضر عملکرد سیستم بانکی در قبال بخش تولید با انتقادات گسترده‌ای از سوی مردم، کارشناسان و حتی مسئولان ارشد نظام مواجه شده است.

از جمله اینکه در جریان دیدار اخیر مقام معظم رهبری با رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت از بنگاه‌داری بانکها انتقاد و تاکید شد که دولت هرچه زودتر برای حل این مشکل چاره‌اندیشی کند. از سوی دیگر دولت بانکها را مکلف کرده تا ظرف 3 سال مازاد دارایی‌های خود را فروخته و پول آن‌را به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و اعطای تسهیلات به بخشهای صنعت، معدن و تجارت اختصاص دهند.

در همین حال وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در آخرین نشست خبری خود خبر داد که بانکها مکلف شده‌اند 60 درصد از کل تسهیلات پرداختی خود را به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص دهند. وعده ای که باید دید سیستم بانکی چقدر از آن‌را اجرایی خواهد کرد.

در حال حاضر سود پایین و ریسک بالای فعالیت در حوزه‌های تولیدی باعث شده تا بانکها سرمایه‌های خود را به سمت فعالیتهای با سود بالا و ریسک کمتر سوق دهند و همین موضوع مشکلات بخش صنعت و تولید را تشدید کرده است. این مشکل به قدری حاد شده که به گفته نعمت زاده در حال حاضر صدها واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی به دلیل بدهی‌های معوق توسط بانکها مصادره شده‌اند و در این بین نه بانک به پول خود رسیده است و در عین حال سرمایه‌گذار نیز بعضا فرار کرده و کارگران هم از کار بیکار شده‌اند.

1
تاریخ: یکشنبه 9 شهریور 1393