Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

در ماه‌ گذشته خبری مبنی بر "پرداخت پنج درصد از سود بازپرداخت تسهیلات بانکی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل توسط وزارت صنعت" اعلام شد اما چگونگی و زمان آن مشخص نشده بود که معاون وزیر صنعت در این باره توضیح داد و اعلام کرد اگر امسال مبلغی بابت پرداخت یارانه به تولید پرداخت شود، تحت عنوان یارانه بازپرداخت تسهیلات بانکی در اختیار واحدهای تولیدی قرار می‌گیرد.

 

به گزارش خبرنگار ایسنا، اواسط ماه گذشته، علی صالحی‌نیا - معاون وزیر صنعت - با اشاره به پرداخت پنج درصدی یارانه سود تسهیلات به طرح‌های تولیدی کوچک و متوسط نیمه تعطیل و تعطیل، گفت: چنانچه سود سپرده کاهش یابد و سرمایه در گردش به بانک‌ها انتقال یابد زمینه گردش مالی را فراهم خواهد کرد، ضمن آنکه دست بانک‌ها نیز در ارائه تسهیلات بازتر می‌شود.

اعلام این موضوع توسط یک مقام رسمی وزارت صنعت، بارقه‌های امید را در دل صنعتگران روشن کرد تا بتوانند با استفاده از تسهیلات ارزان، بخش‌هایی از واحدهای خود را که به تعطیلی کشیده شده است، دوباره بازسازی کنند.

 

صالحی نیا زمانی از این موضوع صحبت کرده بود که شورای اقتصاد نیز نرخ سود تسهیلات بانکی را به طور کلی به 24 درصد کاهش داد، هرچند که صنعتگران در آن مقطع کاهش چهار درصدی نرخ سود را در روند بخش صنعت تاثیرگذار نمی‌دانستند اما با پرداخت پنج درصد از سود تسهیلات توسط وزارت صنعت برای برخی واحدها، این نرخ به حدود 19 درصد می‌رسید که تا حدودی می‌توانست گره از کار واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل باز کند.

البته معاون وزیر اعلام نکرده بود که این سود تسهیلات از کدام محل قرار است تامین شود و واحدهای تولیدی چگونه می‌توانند این وام را دریافت کنند.

در این زمینه حسین ابویی مهریزی - معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت - در گفت‌وگو با ایسنا توضیحاتی ارائه کرد و درباره چگونگی پرداخت این مبلغ گفت: قرار شده است هر مبلغی که بابت پرداخت یارانه به بخش تولید در سال جاری پرداخت شود، تحت عنوان یارانه بازپرداخت تسهیلات بانکی در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد.

 

ابویی با بیان اینکه دستورالعمل اجرایی این موضوع در حال تهیه و تدوین است، اظهار کرد: به این ترتیب به هر مقداری که یارانه به بخش تولید پرداخت شود، تا 20 برابر آن می‌توان از این طریق تسهیلات داد، چراکه هر مقداری که تسهیلات داده شود، ما باید سالانه پنج درصد از سود این تسهیلات را بدهیم.

 

وی افزود: البته پرداخت این سود به صورت سالانه انجام می‌شود، یعنی با توجه به اینکه این موضوع در سال 1394 تصویب شده است، به صورت سود تسهیلات پرداخت می‌شود و در صورتی که سال آینده نیز تصویب شود، بازهم پرداخت خواهد شد.

 

معاون وزیر صنعت درباره اینکه بالاخره قرار است یارانه به خود وزارت صنعت داده شود یا از طریق سیستم بانکی به صورت سود تسهیلات در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد، اظهار کرد: به هر حال هر پولی که در بودجه مصوب شود برای آن مباشری در نظر گرفته می‌شود که این موضوع با توافق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است.

ابویی ادامه داد: به این ترتیب پول از بودجه دولت و سازمان مدیریت که وظیفه بودجه ریزی را بر عهده دارد وارد حساب سازمان مباشر شده و آن سازمان بدون جابجایی یک ریال در محلی که مصوب شده آن را استفاده خواهد کرد.

وی با بیان اینکه به هر حال چه کسی قرار است به عنوان مباشر این حوزه باشد، اظهار کرد: من فکر نمی‌کنم که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بخواهد به جز مسئولیت کلیات بودجه و تخصیص آن وظیفه مباشر را هم داشته باشد.

معاون وزیر صنعت در پاسخ به اینکه اگر یارانه بخش صنعت امسال نیز محقق نشود، چه اتفاقی برای این سودها خواهد افتاد؟ گفت: به هر حال زمانی که پولی نباشد منابعی وجود ندارد که بتوانیم این سودها را تامین کنیم، اما اگر یارانه بخش هم محقق نشده مطمئن باشید که دولت هم دوست نداشته که چنین اتفاقی بیفتد و چاره‌ای نبوده است. به هر حال ما هم در دولت هستیم و باید به هم کمک کنیم.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که یارانه‌ سود تسهیلات که پیشاپیش وعده آن به صنعتگران داده شده وعده‌ای است که باید دید تا چه اندازه پتانسیل عملی شدن را دارد.

با توجه به اینکه سال گذشته نیز یارانه بخش صنعت مسکوت ماند و در نهایت مشخص نشد که رقمی از آن به بخش صنعت پرداخت شده است یا خیر، دور از ذهن نیست که این یارانه با توجه به حجم بالای یارانه‌های نقدی در سال جاری نیز جلوه عملی پیدا نکند و دچار مشکل شود و وعده معاون وزیر بازهم روی هوا و در حد حرف باقی بماند.

انتهای پیام

تاریخ: دوشنبه 11 خرداد 1394