Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

قدس انلاین: نساجی ازصنایعی است که قدمتی به اندازه تاریخ ایران دارد و این درحالی است که طی سالهای اخیر ضربات مهلکی به این صنعت وارد شده وتلاشهای انجام شده برای بهبود وضعیت این صنایع هم به جایی نرسید و هر بار که طرحی برای نوسازی وبازسازی نساجی ارایه شده از دیگر سوو ازجایی دیگر ضربه ای به این صنعت وارد شده است.

 اما دردنیای امروز دیگر مادرها وقت دوختن لباس برای فرزندانشان را ندارندو کمتر کسی میبینید که پارچه به دست راهی خیاطی شود این درحالی است که اصلا کارکرد تولیدات نساجی نیز تفاوت فاحشی با گذشته دارد وباید علاوه بر شناخت بازارهای جدید وتولیدات جدید برای این بازارها ؛ نساجی را با صنعت پوشاک درهم امیخت و جدا از یکدیگر بی معنا دانست .

اما صنعت پوشاک کشور ما نیز به وضعتی بدتراز نساجی دچار شده واین روزها قاچاق پوشاک چینی وترک دیگر جایی برای عرض اندام تولیدات داخلی نگذاشته وهمان اندک صنایع شکل گرفته درکشوریا کارگاهها هم روبه تعطیلی گذاشته وکارگرانشان را راهی گذرهای کارگران ساختمانی کرده اند.

درهمین حال که قاچاق پوشاک به داخل کشور بازار تولید کنندگان داخلی را به اندازه کافی کساد کرده است اما خبرها حکایت از قرار دادهایی دارد که باعث میشود تا پوشاک از کشور ترکیه با تعرفه ترجیحی وارد کشور شود واخرین رمقهای باقی مانده صنایع نساجی وپوشاک را هم بگیرد .

***نابودی صنعت نساجی مجوز واردات پوشاک خارجی

دراین راستا یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از نابودی صنعت نساجی در کشور در سایه بی توجهی به آن،گفت: در حال حاضر جولان کالاها خارجی و برندهای بیگانه در بازار نتیجه بی توجهی به تولید ملی و نابودی آن است.

محمداسماعیل سعیدی با انتقاد از نابودی صنعت نساجی درکشور درسایه بی توجهی به نیازهای آن،گفت:درحال حاضر درنتیجه نابودی صنعت تولید پوشاک درکشور شاهد قبضه بازار از سوی کالاهای خارجی عمدتا بی کیفیت هستیم.

نماینده تبریز،آذرشهر و اسکو درمجلس شورای اسلامی،با اشاره به انعقاد تفاهمی بین وزارت صنعت،معدن و تجارت با کشور ترکیه برای واردات بیش از 120 قلم کالا به کشور،افزود: نابودی صنعت نساجی در کشور قدرت رقابت در زمینه تولید پوشاک را از کشور ما سلب کرده است.

این نماینده مردم درمجلس نهم،با بیان اینکه اجرای سیاست های غلطی که نابودی صنعت تولید را درکشور داشته به قبضه بازارهای داخلی با کالاهای بیگانه منجر شده است،تصریح کرد: دولت باید با حمایت از تولید ملی و ایجاد فضای رقابتی در بین تولیدکنندگان نسبت به بازگشت کالاهای تولید داخل در بازار اقدام کند.

وی با اشاره به سابقه برخی از استان‌های کشور درتولید پوشاک و پارچه،افزود:هرچند که در برهه ای از زمان برخی استان ها ازجمله تبریز در تولید و صادارت پوشاک پیش قدم بودند،اما اکنون تمامی کشور به وارد کننده صرف در این زمینه بدل شده اند.

سعیدی با انتقاد از ورود کالاها و پوشاک قاچاق به کشور، تاکید کرد:تنها راه مقابله با قاچاق کالاها و پوشاک و همچنین جلوگیری از عرضه کالاهای گران قیمت به بهانه داشتن برند خارجی توجه به تولید ملی و به صرفه کردن امر تولید در داخل است.

این نماینده مردم درمجلس نهم،با تاکید براینکه عرضه کالاهای خارجی در بازار نشان از بی توجهی مسئولان به آینده اقتصادی کشور است، گفت: کشوری که نتواند نسبت به تولید کالاها و محصولات مورد نیاز خود به خودکفایی برسد به طور حتم باید تمام درآمد خود را به کشورهای بیگانه بدهد.

عضوکمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اعطای تسهیلات کارآمد و حمایت‌های همه جانبه از تولید ملی راهکار مبارزه با عرضه پوشاک خارجی و خروج ارز از کشور است.

همچنین یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با تاکید بر ضرورت حمایت از صنعت نساجی در کشور، گفت: تنها راه مقابله با قاچاق پوشاک فراهم کردن زمینه تولید به صرفه در کشور است.

امید کریمیان درگفت وگو با خانه ملت،با تاکید برضرورت حمایت از صنعت نساجی در کشور،گفت:واردات پوشاک به صورت قاچاق درسال های اخیر و بی توجهی به تولید ملی نابودی بسیاری از صنایع نساجی را منجر شده است.

نماینده مردم مریوان و سروآباد درمجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه قاچاق کالا سالانه خسارت‌های بی شماری به اقتصاد کشور وارد می کند،افزود: درصورتی که بی توجهی به تولید ملی همچنان ادامه داشته باشد باید بدانیم که سالانه بسیاری از منابع مالی از کشور خارج خواهد شد.

این نماینده مردم درمجلس نهم،با تاکید براینکه بستن مبادی ورودی کالاهای قاچاق راهکاری برای حمایت از صنعت ملی است،تصریح کرد: درحال حاضر باید با حمایت از تولیدات ملی علاوه بر ارتقای کیفیت کالاهای داخلی به رشد اقتصادی کشور کمک کنیم تا بدین تریتب شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی باشیم.

وی با بایان اینکه صنعت نساجی کشور هم‌اکنون با مشکلات متعدد و مختلفی دست به گریبان است، ادامه داد: ورود غیررسمی و قاچاق البسه و همچنین پارچه در کنار واردات رسمی آن، مشکلات صنعت نساجی را دو چندان کرده است.

کریمیان با تاکید بر ضرورت ارایه بسته های حمایتی به تولیدکنندگان، گفت: درحال حاضرعلت اصلی نابودی صنعت نساجی درکشور تکیه صرف بر واردات و همچنین عدم تزریق منابع کافی برای رشد آن ها است.

وی با بیان اینکه دولت باید با ارایه مشوق های کافی وضعیت صنعت را در کشور بهبود ببخشد، تصریح کرد: درحال حاضر لحاظ کردن صنعت گران به قانون بخشودگی های مالیاتی راهکاری است که می تواند به سرپا نگه داشتن صنعت به ویژه صنعت نساجی کمک کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: دولت باید با درنظرگرفتن تدابیر مناسب هرچه سریع تر با واردات پوشاک و پارچه به صورت قاچاق مقابله کند تا به این ترتیب حمایت خود از تولیدکننده داخلی را نشان دهد.

***قاچاق پوشاک از مبادی رسمی

درهمین راستا یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره تاثیرات واردات بیش از حد پوشاک خارجی به کشور گفت: نابودی صنعت نساجی، خروج ارز و رشد آمار بیکاری نتایج ملموس بی توجهی به قاچاق پوشاک به کشور است.

محمد باقری بنابی با اشاره به رشد آمار واردات پوشاک به کشور، گفت: نابودی صنعت نساجی و بیکاری قشرعظیمی از افراد نتیجه واردات بی حد و اندازه پوشاک به کشور است.

نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه شاهد انجام اقدام عملی برای مقابله با قاچاق پوشاک نیستیم، افزود: متاسفانه طبق آمارهای رسیده حتی یک ریال از ارزهای خارج شده از کشور برای واردات پوشاک در نتیجه فعالیت‌های قانونی و رسمی نبوده و تمامی واردات انجام شده در این زمینه به صورت قاچاق بوده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه قاچاق پوشاک به کشور به صورت سازماندهی شده انجام می شود، تصریح کرد: وجود این میزان پوشاک قاچاق به کشور به طورحتم از مبادی غیررسمی و با قاطر و سایر حیوانات امکان پذیر نیست.

وی با تاکید بر اینکه تنها راهکار مقابله با نابودی صنعت نساجی در کشور برخورد جدی با قاچاق کالا است، گفت: تا زمانی که مبادی قاچاق کالا در کشور مسدود نشود اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان نمی تواند راهگشای وضعیت تولید در باشد.

باقری بنابی با بیان اینکه زمان فعالیت‌های شعاری برای بهبود اقتصاد کشور سرآمده افزود: پاسخ گو نبودن دستگاه های مسئول در زمینه قاچاق کالا جای تعجب دارد.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تولیدکنندگان باید به عنوان مطالبه اصلی خود از دولت ،خواهان نظارت بیشتر بر مرزها جهت مقابله با قاچاق کالا باشند تا شاهد اقدام عملی در این زمینه باشیم.

همچنینن یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با تاکید بر ضرورت حمایت از صنعت نساجی کشور با لغو واردات هر نوع پوشاک، گفت: دوری مردم از خرید برندهای بی کیفیت نیازمند فرهنگ سازی و شناساندن مرغوبیت کالاهای داخلی است.

غلامحسین شیری علی‌آبادی درگفت وگو با خانه ملت با تاکید برضرورت حمایت از صنعت نساجی کشور با لغو واردات هر نوع پوشاک،گفت:درحال حاضر روزانه میلیون‌ها تومان صرف ورود پوشاک خارجی به کشور می شود که بسیاری از آن‌ها نیز غیرقانونی و قاچاق هستند.

نماینده مردم هشترود درمجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کشور ما قابلیت تبدیل به قطب صادرات پارچه و پوشاک را دارد،افزود: درحال حاضر بی توجهی دولت به صنعت نساجی و ورشکستگی این صنایع عامل اصلی خروج ارز از کشور و به دست گرفتن بازار از سوی بیگانگان است.

این نماینده مردم درمجلس نهم، با تاکید بر اینکه توجه دولت به صنایع می تواند کلید برون‌رفت از معضل بیکاری نیز باشد،تصریح کرد:درحال حاضر برندسازی ازسوی کشورهای بیگانه و صادارت این نوع پوشاک به کشورهای مختلف منبع درآمد کلانی را برای افراد فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه قاچاق پوشاک سالانه خسارت های بیشماری به اقتصاد کشور ما وارد می کند،افزود: در صورتی که زمینه تولید پوشاک درکشور ما فراهم باشد،هیچ احتیاجی به قاچاق این نوع کالاهای بی کیفیت که با قیمت های نجومی نیز عرضه می شوند،نخواهد بود.

شیری علی آبادی با اشاره به وضعیت صنعت نساجی کشور، گفت: دولت کوچک ترین حمایتی از این صنعت برای سرپا شدن نکرده حال انتظار سود دهی از آن غیرمنطقی است.

وی با بیان اینکه رسیدن به اقتصاد مقاومتی نیازمند توجه مسئولان به تولیدات ملی و فراهم کردن زمینه رشد آن است، تاکید کرد:دولت باید علاوه بر تزریق منابع مالی کافی به صنعت و تولید با فرهنگ سازی زمینه استفاده از دستاوردهای داخلی را فراهم کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه متاسفانه درحال حاضر برندها و مارک های خارجی جای خود را در بین جوانان باز کرده اند، گفت:درصورتی که فرهنگ سازی درستی انجام شود،مردم خود برای استفاده از کالای ایرانی پیش قدم خواهند شد.

***برندسازی پوشاک‌داخلی با شبکه‌های اجتماعی

درهمین حال یک عضوهیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید با استفاده از شبکه‌های اجتماعی به برندسازی پوشاک داخلی اقدام کرد،گفت:متاسفانه در سطح وسیعی شاهد تعداد مجوز بیشتر کالاهای غیرمجاز بیش از کالاهای مجاز هستیم.

ابراهیم نکو با بیان اینکه ورود پوشاک از کشورهای خارجی مغایر با اصول اقتصادی کشور است،گفت: ورود این پوشاک تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی را تحت الشعاع خود قرار می دهد و برای ورود غیراصولی و غیرمنطقی هر نوع کالای خارجی به ویژه پوشاک باید سند راهبردی تعریف شود.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان درمجلس شورای اسلامی  با تاکید براینکه  باید از قاچاق پوشاک به کشور جلوگیری شود،ادامه داد:واردات پوشاک خارجی تنها درصورت داشتن مجوز و متناسب با نیازهای داخلی صورت گیرد و درصورت تائید مراجع ذیصلاح وارد کشور شود.

نکو با بیان اینکه متاسفانه درسطح وسیعی شاهد این هستیم که گویا کالاهای غیرمجاز بیش از کالاهای مجاز مجوز دارند،تصریح کرد:برای فروش کالاها در حوزه پوشاک باید از ابزارهای جدید مانند اینترنت و فضاهای مجازی استفاده شود، البته با توجه به این نکته تنها استفاده از ابزارهای اینترنتی برای معرفی و فروش پوشاک کفایت نمی کند و در این راستا باید نظارت و مجوزها صورت گیرد که امنیت آن حفظ شود.

وی با اشاره به اینکه فروش اینترنتی کالاها در سطح جهان مرسوم شده کار را آسان تر کرده است،افزود: برخی افراد از این ابزارها برای بازاریابی کالاهای خود استفاده می کنند که در صورت نبود نظارت و مجوزهای لازم می تواند به سلامت و امنیت خانواده ها آسیب برساند.

این نماینده مردم درمجلس نهم با بیان اینکه بسیاری از شبکه ها به درستی رضایت مشتریان را جلب کرده اند، ادامه داد: مسیرخرید اینترنتی به مرور زمان تکمیل می شود و رضایت‌مندی مشتریان هم به همین ترتیب افزایش پیدا می کند.

عضوهیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هزینه‌های هنگفت اجازه تبلیغات کافی را به تولیدکنندگان نمی دهد،اظهارداشت:رفع موانع تبلیغاتی سبب جلب و در ادامه قضاوت مشتریان داخلی و خارجی می شود، که پس از مدتی توانایی اینکه برند جهانی شوند را پیدا می کنند و البته این نیازمند افزایش کیفیت پوشاک و همچنین متنوع سازی آن است.

در این خصوص همچنین یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با تاکید بر ضرورت احیای صنعت نساجی در کشور، گفت: تعطیلی واحدهای نساجی، واردات پوشاک و خروج ارز از کشور را رقم خواهد زد.

مجید منصوری بیدکانی در گفت وگو با خانه ملت، با تاکید بر ضرورت احیای صنعت نساجی در کشور، گفت: جلوگیری از تعطیلی واحدهای نساجی در کشور نیازمند مدنظر قرار دادن عواملی به صورت زنجیره وار و حمایت های دائمی از تولید است.

نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه زنجیره تولید در بخش نساجی در بسیاری از جاها از جمله بی توجهی دولت به قیمت تمام شده دچار اشکالاتی است، افزود: اگر دولت خواهان احیای صنعت نسای کشور است باید در ابتدا به رفع موانع تولید و سپس ارایه مشوق های کافی برای رشد صنعت اقدام کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به تلاش کشورهایی چون ترکیه برای تولید و تامین چادر مصرفی کشور ما، تصریح کرد: متاسفانه با وجود اینکه اطلاع دقیقی از میزان چادر مورد نیاز کشور داریم اما باز هم زمینه تولید آن در داخل و جلوگیری از خروج ارز را فراهم نمی کنیم که این اهمال در انجام وظایف جای سوال دارد.

وی با بیان اینکه برای رسیدن صنعتی به بهره وری باید مشوق های کافی از بخشودگی های مالیاتی در نظر گرفته شود، گفت: اکنون بسیاری از صنایع داخلی به علت رو به رو شدن با مشکلات بی شمار اقتصادی تعطیلی را برگزیده و به خروج ارز از کشور می نگرند.

منصوری بیدکانی با تاکید بر اینکه توجه به امر تولید شاید در سال های ابتدایی هزینه هایی گزافی را بر دوش دولت بگذارد اما بعد از مدتی توجیه اقتصادی پیدا خواهد کرد، افزود: باید بدانیم در هیچ شرایطی غیر از اینکه هزینه واردات بسیار کمتر از تولید محصولی در داخل می شود نباید به سمت تقویت بازارهای وارداتی برویم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه افزایش بهره وری در صنایع بدون حمایت های اقتصادی دولت ممکن نیست، گفت: در صورتی که دولت کمک حال تولیدکنندگان در امر تولید باشد به طور حتم چرخه اقتصاد کشور با تولیدات داخلی به حرکت در خواهد آمد.

***تعرفه 100درصد در صدی پوشاک

دراین حال رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران با اشاره به اینکه یکی از کالاهایی که ما وارد میکنیم پوشاک است، ادامه داد: تعرفه پوشاک در ایران 100 درصد است،یعنی اگر کشوری بخواهد پوشاک وارد ایران کند باید تعرفه 100 درصدی بپردازد و چون این کالا در گروه 10 قرار دارد تعرفه 2 برابر شده و 200 درصد باید بپردازند.

افخمی افزود: در رابطه با پوشاک 40 درصد به ترکیه تخفیف داده ایم، که من تضمین می کنم حتی با این تخفیف هم سطح تعرفه ما بسیار بالاست و هیچ کس قادر به وارد کردن پوشاک ترکیه نیست، محصولاتی هم که در سطح بازار مشاهده می شود قاچاق است و از مجرای قانونی و با تخفیف تعرفه ای وارد کشور نشده است.

وی با بیان اینکه با تخفیف صورت گرفته،سقف دیوار تعرفه پوشاک تا 160درصد بالا رفته،تصریح کرد: مگر چقدر باید از صنعت داخلی حمایت کنیم، تعرفه 160 درصداست اما بازهم می گوئید نمی توانیم روی پای خودمان بایستید.بنابراین باید صنایع داخلی بررسی کنند و ببینند که گیر کار کجاست،چرا در این شرایط تعرفه ای قادر به رقابت با صنایع تولیدی ترکیه نیستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در عین حال معتقدم پوشاکی که در داخل تولید می شود،کیفیت مناسبی دارند اما نمیدانم دلیل این همه نگرانی نسبت به واردات کالاهای خارجی چیست،باید اجازه داد یک فضای رقابتی بوجود آید چرا که در چنین فضایی کیفیت کالاهای تولید داخلی ارتقا می یابد.

افخمی در پاسخ به این سوال که آیا راهی به غیر از واردات کالاهای خارجی برای ارتقای کیفیت تولیدات داخلی وجود ندارد،توضیح داد: هرچقدر هم که ما تعرفه را افزایش دهیم، کالاهایی مثل لوازم خانگی قاچاق پذیر است و نمی توان مانع از واردات آن شد.تنها کالایی که امکان قاچاق آن وجود ندارد خودرو است.

1
تاریخ: یکشنبه 12 مهر 1394