Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

سهیلا جلودار زاده از فعالان حوزه کار در کشور، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان است، با او درباره فعالیت های این وزارتخانه برای اشتغال زنان و برنامه ریزی های صورت گرفته گفت و گو کرده ایم:

هفته گذشته شما درمورد راه‌اندازی شهرک نساجی برای کارآفرینی زنان صحبت کردید، نقش بخش خصوصی در این زمینه چیست؟ قرار است این شهرک توسط وزارت کار ایجاد شود یا بخش خصوصی؟

ما در تدارک شهرک‌های پوشاک در استان‌های مختلف کشور هستیم. بخش خصوصی در بعضی استان‌ها این کار را پیگری می‌کند. به عنوان مثال، در استان تهران بخش خصوصی با کمک اداره نساجی پیگیر کار است و در اصفهان، بخش خصوصی درگیر شده است، ما فکر می کنیم این اقدام راهکار خوبی برای توسعه صنعت پوشاک کشور، جلوگیری از ورود کالای قاچاق و اشتغال ‌زایی برای زنان باشد.

یعنی این شهرک ها منحصر برای زنان ایجاد می شود و تمام کارگران زن هستند یا مردان نیز حضور دارند؟

البته اختصاصی زنان نیست، اما با توجه به اینکه همیشه در صنعت پوشاک و دوخت‌ ودوز، زنان حضور فعالی داشته ، علاقمندی و دقت بیشتری دارند، بیشترین اشتغال این شهرک ها برای زنان ایجاد خواهد شد.

شما در این شهرک ها چه نقشی دارید، آیا به عنوان فعال بخش خصوصی پیگیر هستید یا به عنوان مسئول دفتر امور زنان وزارت صنعت، معدن و تجارت؟

نه من از طرف دفتر امور زنان وزارت صنعت، معدن و تجارت و ارتباطی که با زنان در کار دارم، فقط به عنوان مسئول پیگیر‌ در این پروژه حضور دارم و امیدوارم هرچه زودتر شاهد راه اندازی این شهرک ها باشیم.

چرا در زمینه های دیگری به فکر راه اندازی شهرک های صنعتی و اشتغال زنان نیستید؟

اتفاقا این موضوع فقط در حوزه پوشاک و نساجی نیست بلکه ما ۷ حوزه را برای توسعه به منظور کارآفرینی به وسیله زنان و اشتغال زنان، مناسب تشخیص داده ایم که روی آن ها داریم کار می کنیم و شهرک های پوشاک و نساجی تنها یکی از فعالیت های ماست.

به جز پوشاک در چه زمینه های دیگری قرار است فعالیت کنید؟

زیورآلات و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی به صورت خوشه‌های صنعتی که در شهرک‌های صنعتی شکل می‌ گیرد، پیش‌ بینی شده. تجارت و بازرگانی و مشارکت زنان در اصناف توزیعی موارد دیگری است؛ تا به حال، درصد بسیار کمی از این مجوزهای صنفی به زنان واگذار شده است ولی ما به دنبال دریافت سهمیه در این مجوزها برای زنان هستیم. توجه داشته باشید خیلی از خریداران، خانم‌ها هستند و می بینیم که به عنوان فروشنده نیز از خانم‌ها استفاده می‌ شود خب در این شرایط اگر این مجوزها به زنان داده شود شاهد تحول خواهیم بود البته باید وام‌ها و تسهیلات ارزان ‌قیمت دراختیار آنها گذاشته شود تا بتوانند کار را شروع کنند. علاوه براین ها در زمینه تجارت الکترونیک هم فارغ‌التحصیلان زن زیادی داریم که می توانند در این حوزه فعال شوند همچنین به دنبال ترویج و توسعه آموزش ارزان‌ قیمت این رشته‌ها به کمک سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و وزارت کار به زنان هستیم.

آیا برای ایجاد این پروژه ها مانند شهرک های پوشاک به دنبال جذب سرمایه ‌گذار خارجی هم هستید؟

با آمد و رفت‌های شرکت های خارجی به دنبال این هستیم که در بخش پوشاک سرمایه ‌گذار خارجی را جذب کنیم. چون مزیت دارد؛ می‌تواند سرمایه‌های بزرگ به همراه دانش فنی به این بخش بیاورد. مثلا برای تولید مد و لباس، می‌توانیم یک مرکز مد و لباس اسلامی در کشور باشیم که حتی مد و پوشاک دوخته ‌شده را به دنیا صادر کنیم. البته در این راه موانع ناخواسته فرهنگی داریم که این موانع باید برداشته شود ولی اعتقاد ما این است که ایران می تواند به کشور تولید کننده مد و لباس اسلامی تبدیل شود.

فکر می کنید این اقدامات چقدر باعث ایجاد اشتغال ‌زایی در بخش زنان خواهد شد؟

عدد و رقم تعیین نمی‌کنم اما این پروژه ها می توانند اشتغال بالایی را به همراه داشته باشد زیرا حتی با طرح تامین مالی خرد و با پس‌اندازهای کوچک خود زنان می توانند تولیدی‌های مختلفی در این عرصه‌ها داشته باشند. صنایع غذایی، گیاهان دارویی، زیورآلات، پوشاک و… حوزه هایی هستند که زنان می توانند در آن ها بسیار فعال عمل کنند.

منبع: اتاق تهران

تاریخ: سه شنبه 3 آذر 1394