Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

با توجه به اظهارات اخیر رییس‌جمهور مبنی بر تامین اعتبار برای اتمام طرح‌های نیمه‌کاره در بودجه امسال، می‌توان نسبت به تکمیل بیش از 100 طرح نیمه‌کاره صنعتی و بیش از 30 طرح نیمه‌کاره معدنی که عقب‌ماندگی در اجرای برخی از آنها گلایه وزیر صنعت، معدن و تجارت را نیز همراه داشته، امیدوار بود.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، 150 طرح نیمه‌تمام و اولویت‌دار صنعتی در کشور شناسایی شده که به گفته رویا رفیعی، مدیرکل دفتر طرح‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت اگر این طرح‌ها در مناطق مختلف کشور راه‌اندازی شوند، علاوه بر ارزش افزوده و اشتغال‌زایی در صادرات و ارزآوری به کشور نیز می‌توانند موثر باشند.

 در همین میان رییس جمهور در پنجمین گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی خود با مردم در رابطه با روند پیگیری طرح های نیمه تمام گفت: در بودجه امسال دنبال اتمام طرح های نیمه کاره هستیم؛ بنابراین است طرح‌هایی را دنبال کنیم که تا پایان سال به اتمام می‌رسند.

 وی با اشاره به این‌که 246 طرح مهم را که می‌توانیم تا پایان امسال تکمیل کنیم، مد نظر داریم، تصریح کرد: موضوعاتی را نیز که در سفر به هر استان وعده داده‌ایم اجرایی خواهیم کرد، چون قرار ما این است که در سفرهای استانی وعده‌هایی به مردم بدهیم که قابل اجرا باشند و بررسی‌های لازم برای آن انجام شده باشند.

  طرح‌های اولویت‌دار صنعتی و معدنی سرعت می‌گیرند

 از سوی دیگر نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با گلایه نسبت به عقب ماندگی برخی از طرح های عقب مانده، درباره راه‌اندازی سریع طرح‌های اولویت‌دار صنعتی و معدنی در کشور خبر داده است.

 وی با بیان اینکه با راه‌اندازی طرح‌های بزرگ، رونق سایر صنایع پایین دستی و حتی در سایر بخش‌ها نیز اتفاق می افتد، گفته که بررسی و حل سریع مشکلات سرمایه‌گذاران و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در طرح‌های اولویت‌دار صنعتی، معدنی و تجاری مورد تأکید است.

 وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید با تغییر روش‌های تولید، توجه به پیشرفت فیزیکی طرح ها، رصد به موقع وضعیت طرح و واگذاری طرح‌ها به پیمانکاران اهلیت‌دار فنی توجه کرد، اظهار کرد: برای تأمین منابع مالی طرح ها نباید فقط به منابع بانکی و صندوق توسعه ملی چشم دوخت بلکه با اتخاذ تدابیری نظیر توزیع اوراق مشارکت، جذب سرمایه گذاری‌های خارجی و .. طرح‌ را جلو برد.

 به گفته نعمت‌زاده، ایران برای توسعه باید با اصلاح روش ها و بهبود سیستم های تولید اقدام کند و در تکمیل طرح‌های نیمه تمام فولادی، تعامل و هم‌افزایی میان مشاورین، پیمانکاران و کارفرمایان ضرورت دارد.

 در این میان با اقدات صورت گرفته از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی می توان وضعیت معادن را نسبتا خوب ارزیابی کرد چراکه طبق اعلام ایمیدرو از ابتدای دولت یازدهم 29 طرح معدنی و صنایع معدنی که نیمه‌کاره متوقف شده بودند و تاخیری بین چهار تا 12 سال داشتند، با اختصاص 24 هزار و 165 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری فعال شدند.

 در شرایطی که کشور در شرایط رکود به سر می برد، دولت یکی از برنامه های خود را رونق بخشیدن دوباره به حوزه های نیمه تمام عنوان کرده که با تکمیل شهرک های صنعتی نیمه‌تمام و ایجاد تحرک ابتدایی در صنعت می‌توان مقدمات بازگشت رونق به اقتصاد ایران را فراهم کرد.

 این در حالی است که در سال های ابتدای دهه 90 به دلیل وجود برخی التهابات در بازار بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح دادند به جای ورود به حوزه تولید به دیگر حوزه ها مانند بازار ارز و سکه ورود کنند. اتفاقی که با توجه به ثبات اقتصادی یک ساله گذشته دولت را امیدوار کرده است بار دیگر اعتماد سرمایه گذاران را برای بازگشت به صنعت ترمیم کند.

 همچنین بر اساس اظهارات اخیر مقامات مسئول می توان امید داشت که طرح های صنعتی و معدنی نیمه کاره با تامین اعتباری که رییس جمهور وعده آن را داده،تکمیل شوند و به سرانجام برسند.

تاریخ: چهارشنبه 23 مهر 1393