Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

مراسم روز ملی صادرات با وجود وعده های قبلی بدون حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد . قرار بود

دکتر حسن روحانی، رئیس قوه مجریه میزبان ویژه دهمین مراسم روز ملی صادرات باشد  اما معاون اول رئیس جمهور امروز به جای رئیس جمهور در جمع صادرکنندگان حاضر شد. در مراسم روز ملی صادرات محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت و تجارت، شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران، سیدحسین هاشمی استاندار تهران، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران، خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت و تجارت، ولی الله افخمی رئیس سازمان توسعه تجارت، ابوبی مهریزی، معاون وزیر صنعت و تجارت و جمعی از فعالان اقتصادی و صادرکنندگان در این مراسم حضور دارند.

 

برگزاري جلسه ويژه با صادرکنندگان 

به زودي با حضور وزراي اقتصادي، بانک مرکزي و دستگاه هاي ذيربط با صادرکنندگان نمونه جلسه اي براي شناخت مشکلات صادرکنندگان و رفع آنها برگزار خواهيم کرد.
اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور با اعلام اين مطلب گفت: در اين جلسه سه تا چهار ساعته تمام مشکلات صادرکنندگان را مي شنويم و پس از آن براي رفع اين مشکلات تصميم گيري خواهيم کرد.
وي با اشاره به ايجاد اميد در کشور افزود: سياست هاي اتخاذ شده از سوي دولت يازدهم منجر به ايجاد اميد در مردم شده است و اين امر نتيجه اعتماد مردم به دولت منتخب خود است. زيرا مردن احساس مي کنند دولت مجموعه اي از مديران مجرب، صاحب دانش و با تجربه است که بايد در اين مقطع سخت کشور را از شرايطي که دارد، عبور دهند.
معاون اول رئيس جمهور ادامه داد: بازگشت آرامش به بازار و عدم تغيير لحظه اي قيمت کالاها و کاهش تقاضاي آني در مردم نسبت به خريد کالا نتيجه اعتماد مردم به دولت است.
جهانگيري با اشاره به کاهش نرخ تورم در کشور از 35 درصد به 20 درصد اذعان داشت: قطعا تا پايان سال روند کاهش نرخ تورم ادامه خواهد داشت.
وي با اشاره به تدوين سياست هاي خروج غيرتورمي از رکود تصريح کرد: دولت اين سياست ها را با تکيه بر توانمندي بخش خصوصي اتخاذ کرده است زيرا به خوبي مي دانيم اگر بخش خصوصي احساس کند که ورودش به صحنه يک ضرورت است حتما اين کار را انجام خواهد داد.
معاون اول رئيس جمهور در خصوص انتقادات وارده به دولت نسبت به ارائه آمارهاي مثبت اقتصادي متذکر شد: باور ايجاد روند مثبت اقتصادي در کشور شايد براي برخي ها سخت باشد اما تا اين لحظه حتي يک بار هم از سوي رئيس جمهور و من دستوري به مسئولان داده نشده که در ارائه آمارها تغييري ايجاد کنند زيرا ما دولت راستگويان هستيم و باور داريم که بايد با نخبگان صداقت داشته باشيم و قطعا اعداد و ارقام برخي آمارها قابل شمارش است.
وي با اشاره به افزايش رشد توليد در کشور گفت: ميزان رشد هفت درصدي مصرف برق، رشد 14.7 مصرف گاز و رشد 31.7 درصدي گاز تحويلي به نيروگاه ها نشان مي دهد که ما در بخش توليد تا چه ميزان افزايش داشته ايم.
به گفته معاون اول رئيس جمهور توليد خودرو 80 درصد، صنايع پتروشيمي هشت درصد، فولاد خام 12 درصدو لوازم
خانگي 26 درصد افزايش يافته که حاصل آنها رشد 20 درصدي صادرات غيرنفتي کشور در شش ماهه نخست سال جاري است.
وي با اشاره به تدوين سياست هاي خروج غيرتورمي از رکود اذعان داشت: بر همگان آشکار است که خروج از رکود و ورود به دوره رونق با اميدواري بخش خصوصي، اصلاح سياست ها و حضور پر قدرت بخش خصوصي در صحنه هاي مختلف امکان پذير است و ما معتقد هستيم بخش خصوصي بايد مدار توسعه کشور قرار گرفته و تجهيز شده در تمام صحنه ها حاضر شود.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اين مطلب که مردم با مشکلات جدي مواجه هستند، گفت: براي رسيدن اقتصاد به سرانجامي مثبت نياز به توسعه صادرات غيرنفتي داريم و البته اين در شرايطي است که ما با تحريم هاي ضالمانه عليه ايران مواجه هستيم که اين تحريم ها اقتصاد ايران را مورد هدف قرار داده اند و قطعا بخش تجارت بدون همراهي بانک ها قادر به حضور پرقدرت در عرصه هاي مختلف نيست.
وي با اشاره به انجام مذاکرات ايران با گروه 1+5 تصريح کرد: مذاکره کنندگان ما تلاش مي کنند از حق ملت دفاع کنند و اين تحريم ها را نيز برطرف نمايند تا بستري مناسب براي کشور ايجاد شود.
وي با اشاره به ابراز تمايل شديد روسي ها براي حضور ايران در بازار آن کشور متذکر شد: صادرکنندگان بايد از توانمندي کشور با عرضه محصولات با کيفيت در بازارهاي هدف دفاع کنند و ما تلاش داريم با رفع محدوديت ها و ايجاد بازارهاي جديد زمينه افزايش صادرات را مهيا کنيم زيرا صادرات مواد خام هنر نيست.
جهانگيري با اشاره به تمهيداتي که دولت براي صادرکنندگان لحاظ کرده است، اذعان داشت: ما براي صادرکنندگان مشوق هاي صادراتي را در نظر گرفته ايم اما دولت مشکلات عمده اي دارد هر چند نمي خواهيم اين مشکلات را بزرگنمايي کنيم.
به گفته وي پيش از اين کشور با درآمد حاصل از فروش حدود دو ميليون بشکه نفت با قيمت 120 تا 130 دلار اداره مي شد و همه اين پول ها به خزانه کشور واريز مي گرديد اما امروز بايد در شرايطي که قيمت نفت کاهش يافته بتوانيم کشور را با ارز حاصل از فروش 500 بشکه نفت اداره کنيم که البته بخشي از آن نيز به حساب صندوق توسعه ملي و ساير بخش ها واريز مي شود.
جهانگيري با اشاره به آغاز فعاليت شوراي عالي صادرات و تصميماتي که براي تسهيل صادرات صورت گرفته است، گفت: ما براي وزارت نفت، وزارت صنعت و بانک مرکزي سياست هايي را اتخاذ کرده ايم تا فرايند توليد و صادرات تسهيل شود. که يکي از اين اقدامات امکان فروش ارز حاصل از صادرات غيرنفتي با نرخ بازار آزاد است .

 

th_b_image_news_11612
تاریخ: یکشنبه 27 مهر 1393