Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور اقتصادی و بانکی گفت: در صورت حذف بخشی از مقررات مخل، تکراری و زائد قطعا می‌توانیم به جای اتکا به فروش نفت و درآمد‌های حاصل از آن، روی درآمدهای صادرات غیرنفتی و تولید متمرکز شویم.

 

محمود دودانگه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده صادرات و تجار، چالش‌های بانکی است که باید مدیریت شود و در این زمینه بانک مرکزی به عنوان محور محسوب می‌شود.

 

 

ضرورت ایجاد بانک مشترک ایران و روسیه در جهت سهولت مبادلات پولی

 

وی با بیان اینکه تعاملات بانکی یکی از ابزارهای مهم تجاری است و باید با هدف‌گیری بانک مرکزی این ابزارها اصلاح شود، بیان کرد: ایجاد بانک مشترک ایران و روسیه از مواردی است که می‌تواند در جهت سهولت نقل و انتقالات پولی و مالی مورد استفاده واقع شود.

 

مشاور اقتصادی و بانکی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر محور صادرات و نظارت بر کیفیت صادرات به تشکل‌های بخش خصوصی سپرده شود، به‌طور قطع با شرایط بهتری می‌توان به صادرات به روسیه ادامه داد.

 

دودانگه با بیان اینکه برای اصلاح فرآیندها در بخش های مختلف نیازمند زمان هستیم، افزود: در بخش اصلاح زیرساخت‌های سخت‌ افزاری نیازمند زمان هستیم و باید از زیرساخت‌های موجود نیز استفاده کنیم. از سویی در بخش‌های مختلف باید گلوگاه‌ها شناسایی شده و مراکزی که عمده صادرات از آنها ریشه می‌گیرد با یک برنامه‌ منسجم و در یک بازه زمانی مدیریت شوند.

 

وی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: یکی از موضوعات بسیار مهمی که در کشور می‌تواند برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز و کاهش وابستگی به نفت تاثیرگذار باشد، بحث صادرات غیرنفتی و در اولویت‌ قرار‌دادن آن است.

 

 

باید برنامه مدونی برای بعد از تحریم داشته باشیم

 

دودانگه با تاکید بر اینکه باید برنامه مدونی برای بعد از تحریم داشته باشیم که این موضوع از دغدغه های سیاست‌گذاران محسوب می‌شود، تصریح کرد: صادرات غیرنفتی از حدود 10 سال گذشته از شش میلیارد دلار به حدود 45 میلیارد دلار رسیده و این موضوع نشان می‌دهد در این زمینه اقدامات خوبی در بخش‌های مختلف صورت گرفته که این مسیر باید دنبال شود.

 

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور اقتصادی و بانکی تاکید کرد: اگرچه در دو یا سه سال گذشته به دلیل تشدید تحریم‌ها و شرایط ناشی از آن به ویژه مشکلات انتقال پول و محدودیت‌های موجود نتوانستیم برنامه های خود را برای جهش صادراتی محقق کنیم ولی بدون شک با توجه به اراده‌ای که در دستگاه‌ها و بخش خصوصی وجود دارد، اگر شرایط بهبود یافته و فضای کسب و کار تسهیل شود می توانیم بعد از توافق و کاهش تحریم‌ها به اهداف مورد نظر دست یابیم.

 

دودانگه ادامه داد: دولت و بخش خصوصی باید هم قسم شوند و کمک کنند و از یکدیگر در بازار‌های جهانی و بازار‌های هدف صادراتی پشتیبانی کنند، در آن زمان می‌توانیم انتظار داشته باشیم که بتوانیم جای خودمان را در صادرات باز کنیم.

 

وی در عین حال بیان کرد: باید به این جمع‌بندی در بخش‌های مختلف اقتصادی برسیم که صادرات یک ارزش است و این اولین موضوعی است که باید به آن معتقد باشیم و اگر بخش‌های مختلف دولت این اعتقاد را داشته باشند می‌توانیم در جهت تحقق آن گام برداریم.

تاریخ: شنبه 1 آذر 1393