Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ
 نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران قرارداد تجارت ترجیحی ایران با ترکیه را در زمینه صنایع نساجی به ضرر تولیدکنندگان و فعالان داخلی دانست و عنوان کرد که در این قرارداد به ظرفیت‌های داخلی توجه نشده است.
ابوالفضل گلپایگانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره برخی چالش‌ها و نگرانی‌هایی که در تجارت ترجیحی که به تازگی بین ایران و ترکیه برقرار شده است، گفت: یکی از روش‌ها برای روابط تجاری بین کشورها اصلاحیه در تعرفه‌هاست.
وی ادامه داد: در روابط تجاری ایران با ترکیه و قرارداد ترجیحی با این کشور مشکلاتی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را در چند دسته در نظر گرفت.
گلپایگانی اضافه کرد: دولت در این موضوع آنچنان با بخش خصوصی، سندیکاها و تشکل‌های مربوط مشورت نکرده است. همچنین با توجه به ظرفیت‌های کشور پیش بینی شده که ایران طی پنج سال آینده بین 30 تا 40 میلیارد دلار روابط تجاری با ترکیه داشته باشد اما زمانی که فهرست ارقام را می بینیم متوجه می‌شویم که ایران بیشتر مواد خام به ترکیه می‌فروشد اما از آن طرف کالاهایی با ارزش افزوده بالا مانند کالاهای صنعتی و منسوجات به سمت کشور ما می‌آید که این اتفاق می افتد آسیب پذیری صنعت ما را بالا ببرد.
رییس سندیکای چوب و کاغذ تصریح کرد:‌ در قانون بهبود فضای کسب و کار کشور روی ظرفیت‌های داخلی طی مراودات تجاری توجه و تاکید شده است اما در قرارداد ترجیحی با ترکیه به ظرفیت‌های داخلی توجه زیادی نشده است.
وی با بیان این‌که قرارداد تجارت ترجیحی ایران و ترکیه به ضرر بخشی از تولیدکنندگان داخلی خواهد بود، عنوان کرد:‌ بسیاری از شرکت‌ها و واحدهای تولیدی می توانند کالاهایی که در این توافق ترجیحی وجود را دارد تولید و تامین کنند.
گلپایگانی اضافه کرد: اگر می خواهیم از تولید به منظور حفظ اشتغال و در جهت افزایش درآمد سرانه ملی استفاده کنیم باید این مساله مورد توجه دولتمردان قرار بگیرد.
نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برخی کالاهایی که در این قرارداد شامل تجارت ترجیحی می‌شوند، ادامه داد: از سوی ترکیه بیشتر کالاهای صنعتی و منسوجات به ایران وارد می‌شود و از طرف کشور ما بیشتر نفت، گاز و مواد خام به ترکیه صادر می‌شود.
وی درباره انتقاداتی که فعالان صنایع نساجی نسبت به این قرارداد ترجیحی داشته‌اند، اظهار کرد: صنعت نساجی ترکیه از ایران جلوتر است اما به هر حال صنایع نساجی در کشور ما وجود دارد و نیازمند حمایت دولت است.
گلپایگانی ادامه داد: این امکان وجود داشت که با ایجاد تعرفه مناسب از صنایع نساجی خودمان دفاع می کردیم و تشکل‌ها اعتراض‌های جدی به این موضوع دارند که البته نظرشان هم درست است، چراکه این توافق ترجیحی با ترکیه شوک مهلکی را به صنایع نساجی ما وارد می‌کند.
نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که تراز تجاری ایران با ترکیه منفی است، عنوان کرد: یکی از راهکارها در صورت توافق دولتمردان سرمایه‌گذاری مشترک و حضور سرمایه‌گذاران خارجی است چرا که با این اقدام فرصت ایجاد مشارکت برایمان فراهم می‌شود.
1
تاریخ: یکشنبه 28 دی 1393