Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

معاون توسعه مدیریت ، منابع و امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت از انتخاب و معرفی 15 واحد صنعتی ، معدنی و پیشکسوت نمونه همزمان با برگزاری مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن خبرداد.
به گزارش شاتا ؛ «علی یزدانی» در نشست خبری که بمناسبت گرامیداشت روز صنعت و معدن برگزار شده است با اشاره به برنامه ها و اقدامات در نظر گرفته شده افزود: در واقع نکوداشت روز  صنعت و معدن با هدف تجلیل از شان و منزلت کارآفرینان در بخش تولید کشور و نگرش به تعامل دولت با بخش خصوصی و تلاشگران در عرصه کارآفرینی بخش صنعت ومعدن صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه محور نکوداشت این روز در سالجاری مبتنی بر همدلی، همزبانی با دولت ، سلامت اقتصاد با تکیه بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی خواهد بود تصریح کرد: تلاش می شود تا اجرایی سازی این موضوعات در سالجاری بیش از پیش اتفاق بیفتد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به چگونگی سنجش و انتخابات انجام شده یادآور شد: طی سالجاری با هدف اصلاح ، بازنگری و تعیین معیار انتخابها جلسات مختلفی با محوریت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و با همکاری اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران و تهران ، خانه صنعت و معدن و تجارت جوانان، خانه معدن ایران، نظام مهندسی ایران، انجمن مدیران صنایع ایران و کنفدراسیون صنعت ایران برگزار شد تا در خصوص بازنگری معیارها و انتخابها اقدامات لازم انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در مجموع 283 واحد صنعتی و معدنی ، پیشکسوت نمونه و طرح صنعتی توسط تشکل ها و بخش خصوصی در کل کشور انتخاب شدند افزود: از این تعداد 132واحد مربوط به بخش صنعت، 100 واحد به طرح های معدنی و اکتشافی و 5 واحد نیز مربوط به طرح های صنعتی بوده است.
مهندس یزدانی با بیان اینکه از مجوع283 واحد صنعتی و معدنی ، پیشکسوت نمونه و طرح صنعتی، در نهایت 15 واحد صنعتی، معدنی و پیشکسوت انتخاب و معرفی خواهند شد اظهار کرد: این تعداد با انتخاب 3 کمیته زیرمجموعه ستاد نکوداشت روز صنعت و معدن معرفی خواهدشد.
به گفته وی؛ 6واحد صنعتی ، 5واحد معدنی، 1 طرح نمونه صنعتی ، 2 پیشکسوت نمونه صنعتی و 1 پیشکسوت نمونه معدنی ، 15  واحد صنعتی، معدنی و پیشکسوت نمونه را شامل می شوند همچنین علاوه بر این 1 شهرک صنعتی و 1 واحد نیمه دولتی نمونه نیز از دیگر گزینه هایی است که دراین روز معرفی خواهد شد. 
یزدانی به شاخص هایی که در انتخاب واحدهای و طرح ها و همچنین پیشکسوتان نمونه در کمیته ها به عنوان ملاک انتخاب مدرنظر قرار گرفته است اشاره کرد و افزود: میزان تولید و فروش، تعداد شاغلین واحدها ، میزان هزینه مصروفه در آموزش و تحقیقات ، صرفه جویی در حاملهای انرژی، دارا بودن گواهینامه های معتبر ، توجه به مشتری مداری  و و ضعیت واحد در تعامل بانکها از جمله شاخص های انتخابها بوده است که تلاش شده با نگرش به حمایت از مناطق محروم و کمتر توسعه یافته لنجام شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید و اشتغال اظهار کرد: از اقدامات اساسی که باید مورد توجه قرار بگیرد تسهیل سرمایه گذاری، کاهش واردات کالاهای مصرفی و تاکید به آحاد ملت به مصرف محصولات داخلی در جهت خروج از وابستگی به نفت و تاکید بر صادرات محصولات تولیدی، خدماتی و فنی و مهندسی است.
وی همچنین یکی از اقدامات مهم را حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و فعالیت شرکتهای دانش بنیان ذکر کرد و گفت: دراین راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال برقراری تعامل هرچه بیشتر با تشکل ها و بخش خصوصی است.
معاون توسعه مدیریت ، منابع و امور استانها وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در این بین برخورداری نگاه ویژه دولت را در تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور برای رونق اقتصاد، تولید و اشتغال پیدار را نیز مهم ارزیابی کرد. 
وی در ادامه به تعداد واحدهای فعال صنعتی و معدنی موجود در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بالغ بر 85 هزارو 200 واحد فعال صنعتی با 2 میلیون و 80 هزار نفر اشتغال در کشور وجود دارد ضمن اینکه این میزان در بخش معدنی بالغ بر 9 هزارو 100 واحد فعال معدنی با اشتغال مستقیم 137 هزار نفر است.
یزدانی همچنین یادآور شد: بیش از 91 هزار طرح صنعتی براساس تعداد جوازهای تاسیس صادره  با پیش بینی اشتغال 2 میلیون و 650 هزار نفر وجود دارد.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از مجموع این طرح ها تعداد طرح هایی که بالای 50درصد پیشرفت فیزیکی دارند بالغ بر 9800 طرح صنعتی است که می توانند 335 هزار اشتغال مستقیم را ایجاد کنند.
مهندس یزدانی در ادامه یکی از مهمترین اقدامات انجام شده را تصویب و ابلاغ قانون رفع موانع تولید عنوان کرد و گفت: دراین زمینه تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به هدایت استانداریها تصویب و ابلاغ شد  که امیدواریم هرچه زودتر شاهد تاثیرات مثبت آن باشیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به سئوالات خبرنگاران به پرداخت ۱۴۳ میلیارد تومان یارانه به این وزارتخانه اشاره کرد و گفت:  این میزان طی ۳ ماهه اخیر برای پرداخت به صادرات غیرنفتی، واحدهای سیمانی مازوت‌سوز و کارخانه‌های قند صورت گرفته است.
به گفته یزدانی، از 5 هزار و 200 میلیارد تومان یارانه‌ پیش بینی شده برای بخش تولید  طی 3 ماهه اول امسال، 143 میلیارد تومان در اختیار وزارت صنعت ،معدن وتجارت قرار گرفته که 50 میلیارد تومان آن در زمینه حمایت از صادرات غیرنفتی با اولویت صادرات خدمات فنی و مهندسی، 83 میلیارد تومان در حمایت از واحدهای سیمانی مازوت‌سوز و 10 میلیارد تومان در زمینه حمایت از کارخانه‌های قند اختصاص‌ پیدا کرده است.
وی به کارگروه تسهیل و حمایت از تولید و تدابیری که  برای مشکل بدهی واحدهای تولیدی اندیشیده است اشاره کرد و افزود: با تصویب هیات وزیران این کارگروه تشکیل شد که متشکل از مدیران بانک‌ها در سراسر استانهاست و از محوری‌ترین اهداف آن خروج بنگاه‌های اقتصادی از بدهی‌ها و تزریق نقدینگی جدید،حفظ و توسعه اشتغال است.
یزدانی 
یزدانی در ادامه محدویت‌هایی که بانک‌ها برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده‌اند را مورد اشاره قرار داد وگفت: سرعت دهی به سرمایه‌گذاری در کشور و ارتقای سلامت اداری بسیاری از گلوگاه‌ها صورت گرفته که در قانون رفع موانع تولید چاره اندیشی شده است.
به گفته وی ؛ برای سرعت‌ بخشیدن به سرمایه‌گذاری، بسیاری از موانع در وزارتخانه شناسایی شده که اخذ تسهیلات از آن جمله است.
یزدانی یادآور شد: سرمایه‌گذاران برای دریافت تسهیلات می‌توانند مستقیماً به بانک عامل مراجعه کنند و در صورتی که طرح آنها دارای توجیه اقتصادی باشد، به صندوق توسعه ملی معرفی خواهند شد.
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به خبرنگاران از برنامه‌ریزی برای اختصاص 100 میلیون دلار برای حمایت از 4 صندوق توسعه‌ای شامل فعالیت‌های معدنی، صنایع دریایی، صنایع کوچک و صنایع الکترونیک خبر داد و گفت: برای صندوق ضمانت صادرات نیز 200 میلیون دلار پیش‌بینی شده که در این مورد مکاتبات لازم با سازمان مدیریت انجام شده است.

تاریخ: یکشنبه 7 تیر 1394