Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

ما در ایران اولین مرکز تولیدی ایمپریال را درجایی به‌غیراز ایتالیا تأسیس خواهیم کرد و این تفاوت حضور ما در ایران با سایر کشورها است.

در کمتر از یک سالی که از امضای برجام و لغو تحریم‌ها می‌گذرد، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی بسیاری به همراه هیات های اقتصادی رسمی وارد ایران شده‌اند و بخشی از تفاهمات اکنون به قرارداد تبدیل‌شده است. اما اکنون سرمایه‌گذاران خارجی منتظر اعزام هیات های اقتصادی کشور متبوعشان نمی‌مانند و سفرهای بازرگانی انفرادی به ایران آغازشده است.

سرمایه‌گذارانی که بامطالعه بازار و صنعت ایران عزم خود را برای حضور در ایران جزم کرده‌اند. یکی از صنایعی که با استقبال سرمایه‌گذاران خارجی همراه بوده، صنعت پوشاک است.

صنعت پوشاک ایران دهه‌هاست که درجا می‌زند. صنعتی با فنّاوری قدیمی و سودآوری پایین که به‌واسطه نبود برندهای ایرانی و قاچاق گسترده پوشاک مدت‌هاست زمین‌گیر است و به تولید کم شمار دل‌خوش مانده است. روش‌های قدیمی برش، تولید و عرضه در بازار داخلی دلیلی شده است تا همه‌ساله فرصت‌های گسترده‌ای از دست برود و نیاز به سرمایه‌گذاری بیش از قبل احساس شود.

در همین حوزه، ایتالیا به‌عنوان یکی از کشورهای پیش رو  و مطرح در صنعت پوشاک جهان، پس از امضای برجام به‌عنوان یکی از شرکای تجاری اصلی ایران در این دوران تازه اقتصادی مطرح شد و اولین سفر رئیس‌جمهور روحانی به این کشور رقم خورد.

حالا دستاوردهای این سفر، اندک‌اندک با حضور سرمایه‌گذاران مطرحی روشن‌شده که شاید تا چندی پیش تصورش هم دشوار بود. یکی از همین سفرهای خاص که بی‌سروصدا به ایران انجام شد، سفر مدیرعامل برند مطرح و بزرگ ایتالیایی در صنعت پوشاک بود. او که به‌قصد تولید مشترک به ایران سفرکرده بود، «آدریانو آئره» نام دارد که در کسوت سرمایه‌گذار یک سفر به ایران داشت تا زمینه‌های همکاری با ایران را بررسی کند و به‌زودی کارخانه تولیدی با توان ایرانی و فنّاوری ایتالیایی را راه‌اندازی کند. اوعلاقمند به ایران است و صریح می‌گوید که نمی‌خواهد در ایران وقت تلف کند و تنها به رشد می‌اندیشد.

مؤسس و مدیر شرکت ایمپریال ایتالیا، قصد تولید مشترک با ایران را دارد تا اولین کارخانه تولیدی این شرکت در خارج از ایتالیا، ایرانی باشد. این سرمایه‌گذار معتقد است که تغییر و تحول سیاسی در عرصه بین‌المللی نمی‌تواند مانع حضور شرکت‌های خارجی در ایران باشد.
آدریانو آئره، متولد شهر ونیز در شمال ایتالیا و کسی است که در صنعت پوشاک ایتالیا شهره است. مردی 71ساله که 40سال فعالیتش با یک شرکت خانوادگی توانسته 3برند مطرح دنیا و شرکت اول در مجموعه شرکت‌های یازده‌گانه فست فست فشن در ایتالیا را بسازد. در ادامه گفت‌وگوی ما با این کارآفرین ایتالیایی و معمار ایمپریال را درباره توسعه صنعت پوشاک ایران که در تهران انجام‌شده است را می‌خوانید:

در ابتدا توضیح بدهید که چرا ایران را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کردید.هدف اصلی شما از ورود به بازار ایران چیست؟

من همیشه عاشق ایران بوده‌ام . برای من این علاقه موضوعی شخصی است اما موضوع دیگر این است که من یک بازرگان هستم و معتقدم فرهنگ‌ دو کشور بسیار به هم نزدیک است و می‌شود اینجا کارهای بزرگی کرد. ارتباط فرهنگ ایران و ایتالیا ازنظر تاریخی تا 3هزار سال قبل از میلاد مسیح قابل رصد است و همیشه میان این دو کشور ارتباط‌های گسترده‌ای وجود داشته است. به نظر من ایرانی‌ها فرهنگ و قومیتی خاص و ارزشمند دارند. 

با توجه به بحث‌های سیاسی که در حاشیه برجام مطرح است و همچنین مواضع رئیس‌جمهور آتی امریکا در این بخش، ازنظر سیاسی ایران را موقعیت خوبی برای سرمایه‌گذاری می‌دانید؟

اینکه رئیس‌جمهور ایران برای اولین سفر خارجی خود، ایتالیا را انتخاب کرد برای من بازرگان پیام خوب و روشنی داشت و توانست سرمایه‌گذاران ایتالیایی را جذب کند.

ما می‌دانیم که اطلاعات زیادی از بازار ایران نداریم، اما این را می‌دانیم که می‌خواهیم در بازار ایران حضورداشته باشیم؛ یعنی ما می‌دانیم در بازار ایران چه محدودیت‌ها و فرصت‌هایی وجود دارد و با چه چیزی روبرو هستیم. درواقع می‌دانیم دوران پسابرجام فرصتی برای ایران و سرمایه‌گذاران خارجی فراهم‌شده که به‌راحتی نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

درباره بازار پوشاک ایران چقدر اطلاعات دارید و در این بازارچه هدفی را دنبال می‌کنید؟ 

ایران نقطه مهمی در منطقه است و می‌توان در ایران موضوع تولید انبوه را دنبال کرد. از همین رو، ما در ایران دنبال فروش تنها نیستیم و برای انتقال فنّاوری و تولید مشارکتی آمده‌ایم. که این موضوع هم نیازمند انتقال فنّاوری است. 

از همین رو در بازار ایران دنبال حضور مرحله‌ای هستیم و می‌خواهیم گام‌به‌گام سرمایه‌گذاری کنیم.چراکه هر تجارتی سرمایه‌گذاری می‌خواهد و نیازمند انتقال فنّاوری است. 

ما می‌دانیم ایران در دوره تحریم‌ها یک دوره سخت سرمایه‌گذاری داشته است والان وضعیت خوبی قرار است رخ دهد. هم‌اکنون در این میان دو دوره هستیم. من در بازدیدهایم از ایران متوجه شدم هنوز کالاهای انباری در فروشگاه‌های ایران فروخته می‌شود ولی در دو سال آینده این روند جایگاهی ندارد؛چراکه باید برندهای ایرانی ساخته شوند که این مهم هم با مشارکت خارجی موفق خواهد شد، زیرا برندها در ایران اهمیت دارند و باید این آینده روشن ایران را دید وشناخت.

با توجه به تأکیدهای رهبری ایران و رئیس‌جمهور، بحث سرمایه‌گذاری در ایران اهمیت ویژه‌ای دارد و خرید کالا مدنظر نیست و ایران، انتقال فنّاوری و تولید مشترک را خواهان است. در این حوزه قرار است سرمایه‌گذاری شما با چه روشی و چگونه انجام شود که فنّاوری وارد شود و تنها فروش کالا نباشد.

من صحبت‌های آقای روحانی درباره ضرورت ورود فنّاوری را نشنیده بودم اما می‌گویم که ما هم این قصد را نداریم که فروشنده کالا باشیم. ما به دنبال بازار مصرفی نیستیم. ما اگر دنبال فروش عظیم بودیم به بازاری مانند چین می‌رفتیم ولی می‌خواهیم در بازار ایران باشیم. زیرا بازار ایران برای ما بازار استراتژیک و آینده داری است و از جهات مختلفی برای ما ارزشمند است.

ما برای انتقال فنّاوری به ایران می‌آییم چون معتقدیم که از بازار ایران می‌توانیم به‌عنوان یک پایگاه صادراتی مطمئن بهره ببریم که هم نفع ایتالیا و شرکت ما را در پی دارد و هم نفع ایران را. اما این را می‌گویم که ایران هم باید این موضوع را بخواهد.
ما در ایران اولین مرکز تولیدی ایمپریال را درجایی به‌غیراز ایتالیا تأسیس خواهیم کرد و این تفاوت حضور ما در ایران با سایر کشورها است که 3 برند please, Dixie , imperial را پوشش خواهد داد.

درگذشته برخی شرکت‌های خارجی برای مشارکت در بازار ایران از فنّاوری‌های قدیمی خود برای حضور در ایران استفاده می‌کردند که همین باعث بدبینی بازار ایران شده است. درباره نوع و سطح فنّاوری که قرار است در حوزه پوشاک  وارد ایران شود هم توضیح بدهید؟

ایمپریال در یک کار مشترک با دانشگاه بولونیا توانسته یک لابراتوار نوآوری برای این دانشگاه ایجاد کند تا تحقیق و توسعه ((R&D علمی و به‌روز را دنبال کند.ما در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام داده‌ایم و فنّاوری‌های انحصاری خود راداریم. ایمپریال قصد دارد تا این فنّاوری را به‌صورت کامل وارد ایران کند و ایران را به‌عنوان یکی از مراکز تولید و توزیع محصولات باکیفیت در منطقه و جهان معرفی کند.

درباره حجم سرمایه‌گذاری و روش ورود به بازار ایران چه مذاکراتی انجام‌شده است؟

ما تازه مذاکراتی داشته‌ایم و با یکی از 10 تولیدکننده و تاجر پوشاک ایران مذاکراتی شده است تا این سرمایه‌گذاری بی‌نظیر در ایران شروع شود. ما مشکلی برای پول‌نداریم و معتقدیم در همه جای دنیا پول وجود دارد اما آن چیزی که ما مدعی آن هستیم و می‌خواهیم وارد ایران کنیم فنّاوری و برنامه‌ریزی تولید است که وارد ایران خواهیم کرد . 

درباره قیمت تمام‌شده کالاهای تولیدی در ایران چه پیش‌بینی دارید. باید این تولید مشترک قیمت تمام‌شده خوبی داشته باشد تا خریدارانی از قشرهای متوسط و ضعیف جامعه هم قدرت خرید داشته باشند؟ 

به‌عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در ایران، همه گزینه‌های روی میز را بررسی می‌کنیم و می‌خواهیم همه در ایران بدانند که ایرانی‌ها شایسته بهترین پوشش هستند و ما این را می‌دانیم که ایرانی‌ها به پوشش خوب و باکیفیت اهمیت می‌دهند و ما هم با همین هدف واردشده‌ایم. ما با انتقال فنّاوری کاری خواهیم کرد که ایرانی‌ها خود صاحب صنعت شوند و قشر متوسط ایرانی بتوانند بهترین کیفیت را باقیمتی خوب خریداری کنند.

نکته مهم در این بخش این است که ما صاحب فنّاوری تولید هستیم و می‌توانیم تمام اطلاعات و فنّاوری تولیدی را به ایران بیاوریم تا کارخانه‌های ایرانی بتوانند تولید ارزان و باکیفیت داشته باشند.  بحث مهم دیگر این است که ما به ایرانی‌ها اعتماد داریم و برای بستن قرارداد با ایران مشکلی نداریم .

در مشارکت با ایرانی‌ها شما قصد استفاده از حلقه‌های تولیدی موجود در ایران در بخش پارچه و برش و توزیع رادارید؟

بله ایران برای ما نقطه‌ای استراتژیک است که ما بتوانیم به بازار کشورهای دیگر دسترسی داشته باشیم. برای ما بازار ایران محلی است که به بازار 300 میلیون نفری دسترسی دارد و ما را  به‌به ازاهایی مانند کشورهای قزاقستان،ارمنستان،آذربایجان، کشورهای منطقه خلیج‌فارس و .. می‌رساند. چراکه ما در ایران با همکاری حلقه‌های تولید داخل ایران و نیروی کار ارزان می‌توانیم صادرات ایرانی ایتالیایی را به کشورهای منطقه خاورمیانه برسانیم.

درباره استفاده از نیروی ایرانی و آموزش‌ها در انتقال فنّاوری روش کار چگونه است؟

ما برای انتقال فنّاوری به‌صورت دوره‌ای نیروهای ایرانی را در ایتالیا آموزش می‌دهیم و بعد از همین نیروها برای آموزش نیروهای بیشتر در ایران استفاده خواهیم کرد تا ایران هم در این حوزه صاحب فنّاوری شود.

تاریخ: شنبه 18 دی 1395