سهیلا جلودارزاده، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و نماینده مجلس شورای اسلامی
در ایران زنان فقط در بخش مصرفگرایی قرار گرفتهاند. درواقع حضور بانوان در بخش تجارت زیر صفر است و باید توانمندسازی آنها بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. تمام موجودات عالم زوج هستند پس نمیتوان زن و مرد را از یکدیگر جدا کرد.
باید این دو جنسیت با یکدیگر تعامل داشته باشند اما کمال انسان در تلاش بینهایت است پس باید از ظاهر تشریفاتی خارج شویم. اخلاق حرفهای این است که زنی خلاق، با انگیزه و پر جنبش باشیم.حضور بانوان در بخش تجارت زیر صفر است، باید در توانمندسازی بیشتر فعالیت کنیم و بخش بازرگانی داخلی و بینالمللی باید جزو سرفصلهای آموزشی باشد.
امروز مهمترین اصل شبکهسازی است. ۷ حوزهای که بانوان میتوانند در آن فعال باشند را شناسایی کردیم که یکی از آنها شرکتها و شهرکهای صنعتی است.بانوان در بخشهای بسیار زیادی رشد کردهاند. ما امروز نیازمند نهضت کارآفرینی هستیم و شهرکهای صنعتی باید تسهیلات ایجاد کنند. نمیخواهیم زنان را مدیر کنیم، فقط میخواهیم به کارهایی که میتوانند انجام دهند، بپردازند. بنابراین باید سرفصلهای آموزشی در بخش تجارت و بازرگانی داخلی و خارجی برای بانوان تهیه و اجرایی شود.
برای نمونه بانوان بزرگترین مصرفکننده پوشاک در کشور هستند که حدود ۵۰ میلیون قطعه از محصولات عرضه شده در این بازار قاچاق یا وارداتی است درحالی که میتوان از این ظرفیت برای توسعه صنعت نساجی و پوشاک کشور استفاده کرد.
در مرحله بعد باید استفاده از فناوری و علم روز را برای بانوان با برگزاری دورههای آموزشی توسعه داد. همچنین استفاده بانوان کارآفرین از پیشرفتهای علمی، مسئله دوم است. برخی بانوان کارآفرین، شناختی از بازار و در دسترس قرار دادن کالاهای تولیدی خود ندارند.
ضمن آنکه در توسعه فعالیتهای بانوان شبکهسازی باید در دستور کار قرار گیرد تا راهی برای توسعه فعالیتهای اقتصادی و صنعتی بانوان باشد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز آماده دریافت نظرات و راهکارهای رفع موانع فعالیتهای اقتصادی و صنعتی بانوان کارآفرین هستند.