Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: مشکل اصلی تجارت خارجی کشورمان در کاهش صادرات و نه افزایش واردات است که این موضوع با سیاست های دولت ارتباط مستقیم دارد.

به گزارش پایگاه خبری گسترش به نقل از ایرنا،‌ محمد لاهوتی اظهار کرد: در چهار سال دولت یازدهم در مجموع 57 درصد تورم به ثبت رسید که حاکی از متوسط 15 درصدی آن است، اما در همین زمان نرخ رشد ارز کمتر از پنج درصد بود که سبب می شود قیمت تمام شده کالاهای ایرانی روز به روز افزایش یابد و در مقابل کالاهای خارجی ارزان تر شود که این رویه به افزایش واردات می انجامد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره اینکه واحدهای تولیدی کمتر از ظرفیت واقعی خود فعال هستند، تصریح کرد: باید ترتیبی اتخاذ شود تا قیمت تمام شده کالاهای ایرانی کاهش یابد که این کار با کاهش نرخ تسهیلات، کاهش نرخ ارز و کاهش هزینه های حمل و نقل امکانپذیر است.

وی با اشاره به آمار 52 میلیارد دلاری تجارت خارجی ایران هفت ماهه امسال، افزود: از این میزان، 27.8 میلیارد دلار واردات و 24.7 میلیارد دلار صادرات بوده که رشد 15 درصدی واردات و کاهش 2.17 درصدی صادرات در همسنجی با مدت مشابه پارسال را به ثبت رسانده است.

به گفته این مقام مسئول، تراز تجاری کشورمان در این مدت منفی سه میلیارد دلار بوده و حجم تجارت خارجی 6.2 درصد رشد داشته که این رشد یکی از فاکتورهای مهم درخصوص سهم ایران از تجارت جهانی است و و نکته ای مثبت در وضعیت تجاری کشور به شمار می رود.

لاهوتی ادامه داد: این رشد اما تنها در واردات اتفاق افتاده و واردات کشورمان همچنان ظرفیت بزرگ تر شدن و رشد بیشتر را داراست.

وی با اشاره به برخی آمارهای هفت ماهه، بیان داشت: اکنون آلمان به پنج کشور نخست طرف تجاری ایران مبدل شده و سهم جمهوری کره نیز در تجارت با ایران افزایش یافته که حاکی از آثار مثبت اجرایی شدن برجام و بویژه افزایش واردات کالاها از کشورهای صاحب نام و صاحب فناوری است.

لاهوتی با اشاره به وضعیت همکاری های اقتصادی میان ایران و  افغانستان، یادآور شد: این کشور در هفت ماهه امسال به ردیف پنج کشور نخست مقصد صادراتی کالاهای ایرانی بازگشته، در حالی که در یک سال گذشته از این فهرست خارج شده بود.

کاهش صادرات جدی ترین مشکل تجارت خارجی
تاریخ: شنبه 4 آذر 1396