Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ
تفاهمنامه سه جانبه برای ایجاد اولین موزه نساجی موزه صنعت نساجی پوشاک و‌چرم در استان مازندران میان سازمان میراث فرهنگی استان مازندران، سازمان صنعت معدن و تجارت استان مازندران و انجمن صنایع همگن نساجی پوشاک و چرم استان مازندران انجام شد. در این تفاهم نامه اعضاء به اتفاق به موجب قدمت صنعتی نساجی و پوشاک در مازندران به خصوص شهرستان قائم شهر تاسیس موزه صنعت نساجی در این استان ضروری دانستند.
به گزارش  اصنم، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: اولین موزه نساجی ایران در مازندران ایجاد می شود.
محمد محمدپور عمران گفت: تفاهم نامه سه جانبه برای ایجاد اولین موزه نساجی ایران میان سازمان صنعت، معدن وتجارت مازندران، سازمان میراث فرهنگی استان مازندران و انجمن صنایع همگن نساجی پوشاک و چرم استان مازندران امضا شد.
وی با تاکید بر همکاری تمامی طرفین این تفاهم نامه گفت: انتظارمی رود یک کار بزرگ و خوب با اجرای این تفاهم نامه اتفاق بیفتد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران تاکید کرد: با توجه به قدمت مازندران در حوزه نساجی و حفظ میراث گذشتگان، ما در مقابل نسل های بعدی مسئول هستیم از این رو باید توجه داشته باشیم که در این عمل فقط موزه نساجی دیده نشود بلکه باید کار نساجی در سطح کلان و از طرق مختلف آموزش دهیم.
وی ادامه داد: قائمشهر از انگشت شمار شهرهایی است که بیش از کشاورزی به صنعت نساجی شهره و شناخته شده است و علت آن وجود قدیمی ترین کارخانجات نساجی و دانشگاه آزاد واحد قائمشهر دراین منطقه است. 
در ادامه این جلسه آقای بزرگ نیا رئیس سازمان میراث فرهنگی استان گفت: به دلیل حضور جمعیت انبوه گردشگران در کلیه فصول در استان مازندران و با توجه به ظرفیت و پتانسیل های ذکر شده  و همچنین طبیعت بکر، زیبا و کم نظیر منطقه برای ایجاد موزه ی نساجی و گسترش ژئوتوریسم این شهر را می توان بهترین گزینه شمرد. پیش بینی می شود که این موزه از استقبال خوبی برخوردار گردد.

 

همپنین آقای بزرگ‌نیا افزوند: کارشناسان موزه به این نتیجه رسیدند که موزه به‌عنوان یک رسانه‌ی اجتماعی می‌تواند در حل و فصل معضلات مفید باشد و به کمک دولت‌ها بیاید. چراکه بحث روز را مطرح می‌کنند. اگر موزه‌ها قصد خروج از وضع راکد کنونی را دارند، باید به رسانه‌هایی که به موضوعات روز می‌پردازند، تبدیل شوند. آقای بزرگ‌نیا با بیان این‌که موزه، یکی از اصلی‌ترین ارگان‌ها در آموزش غیررسمی جوامع است، گفت: کشورهای پیشرفته، روی موزه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. موزه با رستوران، کتابخانه یا هر سازه‌ی دیگری، تفاوت دارد و تفاوت آن، نقش اجتماعی و ریشه‌های اجتماعی آن است. نگرش صحیح امروزی به موزه جایگاه آن را از محل نگهداری و تماشای اشیا به محلی با مشخصات یک مرکز پژوهش و آموزش و یک مرکز فرهنگی برای گذران مطلوب اوقات فراغت با ره‌آوردهای علمی و تربیتی سوق داده است. 
در ادامه دکتر ولی پور رئیس انجمن نساجی، پوشاک و چرم استان مازندران در مورد تاریخچه این صنعت در مازندران و به خصوص شهر قائمشهر بیان فرمودند: در گذشته نه چندان دور استان مازندران و بویژه شهر قائمشهر مرکز نساجی کشور بود. نساجی قائمشهر در قالب سه کارخانه بزرگ نساجی شماره یک، دو و سه ، هر کدام به تنهایی از صفر تا صد تولید پارچه شامل ریسندگی (تولید نخ از پنبه)، بافندگی، رنگرزی و عرضه آن به بازار را انجام می داد و در سراسر کشور شعبه های فروش پارچه داشت. کارخانه نساجی شماره یک قائمشهر که واحد چیت سازی بود، جز اولین و قدیمی ترین کارخانجات نساجی کشور است که در زمینی به مساحت پانزده هکتار احداث شد که هفت هکتار از این زمین به تأسیسات صنعتی اختصاص یافت و مابقی زمین برای خانه های سازمان مهندسین و متخصصین در نظر گرفته شد و در حال حاضر از قدمت فراوانی برخوردار است. کلنگ احداث این کارخانه در سال ۱۳۰۷ به زمین خورد و احداث بنا و خرید و نصب ماشین آلات در زمینی به مساحت ۶۶۳۳ متر مربع به مدت دو سال بطول انجامید و در سال ۱۳۰۹ بهره برداری از ماشین آلات شروع گردید. نساجی مازندران شماره دو در سال ۱۳۳۶ در زمینی به مساحت تقریبی ۳۰ هکتار در شرق قائمشهر ایجاد شد تا منسوجات پرده یی، ملحفه یی، پیراهنی، فاستونی و... را به تولید برساند. هزینه این واحد تولیدی بزرگ صنعتی از محل اعتبارات دولتی تامین شد. و کارخانه شماره سه که در سال ۱۳۵۶ از محل سرمایه شرکت و با مشارکت بانک صنعت و معدن به بهره برداری رسید، برای تولید نخ و منسوجات نخی و مصنوعی به کار گرفته شد.

در ادامه دکتر ولی پور در مورد پیگیری راه‌اندازی موزه ملی نساجی و پوشاک، صمیمانه از دکتر پورعمران و آقای بزرگ نیا قدردانی کرد و گفت: بدیهی است با راه‌اندازی موزه نساجی در شهرستان قائمشهر، مازندران رنگ دیگر حوزه فرهنگی را به خود خواهد گرفت و مسیر تازه‌ای برای پذیرش توریست و مراکز فرهنگی جدید ایجاد خواهد شد. این انجمن با بهره گیری از مدیران کل سازمانهای مربوطه استانداری، فرمانداری، شهرداری و نماینده های محترم مردم استان در مجلس شورای اسلامی تمام تلاشش را برای تأسیس این موزه در مهد نساجی ایران ( قائم‌شهر) خواهد داشت.

تاریخ: سه شنبه 21 آذر 1396