Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

گمرک ایران از افزایش تعداد کالاهای مشمول معافیت از پرداخت مابه التفاوت ارزی خبر داد و اعلام کرد که این سازمان صرفا مجری مقررات تجارت خارجی کشور است و سیاست گذاری در موضوع اخذ مابه التفاوت ارزی ارتباطی به گمرک ندارد .

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران ، در فهرست جدیدی که از سوی وزارت جهاد کشاورزی به گمرک اعلام و در بخشنامه ۱۹۹ به گمرکات کشور ابلاغ گردیده ۴۰ ردیف اقلام کالایی جدید بخش کشاورزی نیز مشمول این معافیت ها شده و با این اقدام تعداد کالاهای مشمول معافیت از پرداخت مابه التفاوت ارزی به ۳ هزار و ۵۱۹ قلم افزایش یافته است .

گمرک ایران تاکید کرده است ؛ گمرک صرفا مجری مقررات و تصمیمات سایر سازمان ها است و هر تصمیمی در خصوص ترخیص کالا قبل از اینکه به گمرکات ابلاغ شود در سازمان دیگری سیاستگذاری و تصمیم گیری شده و صرفا جهت اجرا به گمرک ابلاغ می شود  .

بنابراین گزارش ؛ هیات وزیران در ۱۶ مرداد ماه سالجاری مصوبه ای تصویب کرد که واردکنندگانی که ارز دولتی از سیستم بانکی دریافت کرده بودند از این تاریخ به بعد می بایست جهت ترخیص کالا از گمرک ، تاییدیه سازمان حمایت مصرف کنندگان‌ و تولید کنندگان را بگیرند . در همان زمان از سوی هیات وزیران فهرست برخی کالاها تعیین و اعلام گردید که این کالاها از پرداخت مابه التفاوت ارز معاف هستند .

 این مصوبه با انتقاد واردکنندگان و به ویژه تولید کنندگان همراه بود و شرایط ترخیص کالا را از گمرکات با مشکل مواجه کرد . همزمان با این انتقادات این مصوبه نهایتا اصلاح شد و هم فهرست کالاهای مشمول معافیت افزایش پیدا کرد و هم اینکه واردکنندگان می توانستند با ارائه تعهد به بانک کالای خود را ترخیص کنند .

این گزارش می افزاید ؛ گمرک ایران قبل از ابلاغ اصلاحیه این مصوبه سعی کرد که از تمام ظرفیت های خود در چارچوب مقررات برای رفع مشکلات واردکنندگان و به ویژه واحدهای تولیدی استفاده کند که با ابلاغ مصوبه جدید مابه التفاوت ارز به زبان ساده ترخیص کالا با روش های زیر از گمرکات انجام می شود :

الف ) در حال حاضر ۳ هزار و ۵۱۹ قلم کالا مشمول معافیت از پرداخت مابه التفاوت ارز شده اند ، بنابراین در زمان ترخیص این کالاها که به تفکیک کد تعرفه هر کالا به گمرکات ابلاغ و اطلاع رسانی شده است نیازی به تاییدیه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و یا تعهد بانکی نیست .

ب) اگر کالایی مشمول فهرست معافیت ها نبود ، وارد کننده کالا می تواند به بانک مراجعه و با ارائه تعهد و اخذ کد رهگیری بانک نسبت به ترخیص ۱۰۰ درصد کالای خود از گمرکات اقدام نماید .

گمرک ایران همچنین از واحدهای تولیدی درخواست کرد تا از تسهیلات ترخیص نسیه ؛ ترخیص کالا با نگهداشتن بخشی از کالا به ازای حقوق و عوارض گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده یا ترخیص درصدی کالا ، تسهیلات جدید ورود موقت و استرداد حقوق ورودی نهایت استفاده را نمایند .

گمرک در پایان از واحد های تولیدی و اتحادیه ها درخواست کرده است در صورت بروز هر مشکل گمرکی در حوزه واردات کالا ، مشکلات خود را با مدیران گمرکات اجرایی مطرح کنند و در صورت حل نشدن دفتر واردات گمرک ایران آماده رفع این مشکلات است.

افزایش تعداد کالاهای مشمول معاف از پرداخت مابه التفاوت ارزی
تاریخ: دوشنبه 19 شهریور 1397