رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی گفت: به بیان بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه 45 درصد از وظایف اقتصادی کشور در استان بر عهده سازمان صمت است و برای تحقق این امر نیازمند استفاده از صاحبنظران هستیم.
محمدرضا مسفروش، در نشست هماندیشی به منظور تبادل نظر جهت برگزاری دومین نمایشگاه پوشاک، نساجی، منسوجات خانگی و صنایع وابسته در اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: اینکه بخشی از مشکلات را ناشی از بخش دولتی بدانیم درست است و مطالبی که توسط دوستان ارائه میشود با دل سوخته بیان میشود.
وی تصریح کرد: پوشاک اهمیت زیادی دارد و ما تاکنون فرصت را از دست دادهایم و کشورهای همسایه در این زمینه از ما سبقت گرفتهاند و استان خراسان به عنوان مقصد قاچاق کشورهای دیگر تبدیل شده است.
وی افزود: قیاس کشور ترکیه و ایران در زمینه نساجی مناسب نیست بلکه ما باید کشور را با کشورهای مشابه مقایسه کنیم تا نقاط ضعف موجود شناسایی شود، واحدهای صنفی زیادی در استان وجود دارد و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم. صنعت نساجی قابلیتهای زیادی دارد و ما باید غفلتهای ایجاد شده را جبران کنیم.
در ادامه محمدجواد محبی، مدیرامور نمایشگاهی نمایشگاه بینالمللی مشهد اظهار کرد: برای دریافت بودجه در زمینه برگزاری نمایشگاه باید رویدادها در تقویم نمایشگاه ثبت شود. در نمایشگاه امسال پایینترین قیمت برای صنعت پوشاک و نساجی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: هزینههای برگزاری نمایشگاه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. امسال در نظر داشتیم که سالن فردوسی را برای این بخش در نظر بگیریم اما به دلیل مشکلاتی که همه از آن اطلاع دارند سالن مفاخر در نظر گرفته شده است.
مدیرامور نمایشگاهی نمایشگاه بینالمللی مشهد در واکنش به درخواست رئیس کمیسیون صنعت اتاق مبنی بر واگذاری چند بیلبورد رایگان به این بخش برای تبلیغ نمایشگاه تصریح کرد: تمامی بیلبوردها به مزایده گذاشته میشود و تنها چند بیلبورد در اختیار روابط عمومی شهرداری است که مطالبه شما را به ایشان منعکس خواهیم کرد.
در بخش دیگری از این نشست محمود بنا نژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد اظهار کرد: در بخش خصوصی عادت کردهایم نتیجه سرمایهگذاری انجام شده را در یک زمان معین برداشت کنیم، به نظر بنده این الگویی برای دوستان در دولت است تا متوجه شوند که برای رسیدن به نتیجه کار باید صبر کنند.
وی افزود: در بسیاری از حوزههای مالیاتی و تامین اجتماعی این روند وجود ندارد و فرد در ابتدای فعالیت خود باید به تمام بخشها پاسخگو باشد و در این راستا امیدواریم در زمینه اصلاحاتی که در حال انجام میشود قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز اصلاح شود.
رئیس اتاق اصناف مشهد بیان کرد: حوزه پوشاک مزیت نسبی خوبی نسبت به دیگر بخشها دارد و باید به صورت ویژه از این بخش حمایت شود. ما باید برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف برنامهریزی کنیم، به عنوان مثال صنعت فولاد با هزینه زیادی ایجاد میشود اما میتوان این هزینه را در صنعت پوشاک با سرمایهگذاری و اشتغال بیشتر ایجاد کرد.
بنانژاد تصریح کرد: در حوزه مد و لباس ضعف وجود دارد و در کمیسیون صنعت اتاق باید کارگروه فرهنگی برای فعالیت در زمینه مد و فشن ایجاد شود. مد ایران کپی از کشورهای خارجی است و با فرهنگ ما سازگاری ندارد بنابراین کارگروه فرهنگی باید مطابق با سلیقه و فرهنگ کشور مد را ایجاد کنند.
وی ادامه داد: در حوزه نمایشگاه همه واقف هستیم که باید تخصصی باشد اما معمولا به سمت عرضه محصولات سوق داده میشود و از ماموریت اصلی خود دور میماند. یکی دیگر از دغدغههای تولیدکنندگان برای شرکت در نمایشگاهها هزینههای آن است.
در پایان سید مهدی لسان طوسی، رئیس اتحادیه پوشاک دوخته مشهد گفت: مشهد دومین قطب تولید پوشاک است و زمانی ما صادرکننده پوشاک بودهایم. یکسری نامهربانی و بی تدبیری سبب شده است تا نتوانیم به جایگاه واقعی خود برسیم.
وی افزود: در تمام دنیا برگزاری نمایشگاه یکی از راههای معرفی محصولات است اما نمایشگاه نباید تنها محصولات را عرضه کند بلکه باید نمایشگاههای تخصصی برگزار شود و بسیار خوشحالم که نظر آقای مس فروش به نظر بنده در برگزاری نمایشگاه تخصصی نزدیک است.
رئیس اتحادیه پوشاک دوخته مشهد تصریح کرد: امیدوارم دولت نگاه بهتری به تولیدکنندگان داشته باشد تا توسعه در این صنعت ایجاد شود. در زمینه برندسازی تلاش زیادی شده است و با استفاده از توفیق اجباری که به واسطه ممنوعیت واردات پوشاک ایجاد شده میتوانیم برندهای داخلی را جایگزین برندهای خارجی کنیم.