Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

اعضای کمیسیون صنایع اتاق ایران در نشستی با موضوع آسیب‌شناسی و بررسی علل ناکارآمدی حمایت‌های دولت از تولید، از نبود استراتژی توسعه صنعتی، نبود نظارت کافی بر نوع و شیوه اجرای حمایت‌ها و در نتیجه گسترش رانت و فساد و همچنین اجرایی نشدن مصوبات ستاد مقابله با کرونا انتقاد کردند.

اعضای کمیسیون صنایع اتاق ایران در تازه‌ترین نشست خود به آسیب‌شناسی و بررسی علل ناکارآمدی حمایت‌های دولت از تولید پرداختند و از شیوه عملکرد دولت در پیاده‌سازی انواع حمایت‌های خود از تولید و صنعت انتقاد کردند.

به باور آنها آنچه دولت در دوران شیوع ویروس کرونا در قالب مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ کرد نیز به عاقبت حمایت‌های قبل دولت دچار شد و به دلیل نبود ضمانت اجرایی، هیچ‌کدام به ویژه در سایر استان‌های کشور، عملیاتی نشدند.

اعضای این کمیسیون از عملکرد بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی و تأمین اجتماعی در برخورد با صنعت به ویژه در دوران رکود حاکم بر اقتصاد کشور انتقاد کردند و خواستار اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا شدند.

بر اساس اظهارات ابوالفضل روغنی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، پس از شیوع این ویروس و تأثیر مستقیم و غیرمستقیم آن بر انواع کسب‌وکارها، انتظارات فعالان اقتصادی از دولت طی بیانیه‌ای 30 ماده‌ای برای تمام مسئولان ارسال شد. هرچند در ستاد ملی مقابله با کرونا تعداد قابل توجهی از بندهای این بیانیه مطرح و بررسی شد اما در نهایت مصوبات به مرحله اجرا نرسیدند.

این فعال اقتصادی از نبود ضمانت اجرایی کافی برای مصوبات این ستاد سخن گفت و یادآور شد: دیگر حمایت‌های دولت از تولید و صنعت طی سالیان گذشته نیز به همین سرانجام دچار شدند و در نهایت هیچ‌یک به هدف نهایی خود که توسعه تولید و صنعت بود، نرسیدند.

او در ادامه به آغاز فعالیت دور یازدهم مجلس شورای اسلامی اشاره و از نمایندگان جدید مجلس درخواست کرد: در این دوره تمرکز جدی خود را به جای تصویب قانون جدید بر نظارت و بررسی چگونگی اجرای قوانین موجود بگذارند. در حال حاضر قوانین خوبی توسط نمایندگان دوره‌های قبل به تصویب رسیده که متأسفانه هنوز اجرایی نشده‌اند.

در ادامه این نشست سید امیر سیاح، عضو مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی از مطالعه اخیر این مرکز در مورد چرایی ناکارآمدی حمایت‌های دولتی از تولید ارائه داد.

طبق نتایج حاصل از این مطالعه عدم معرفی یک صنعت به عنوان صنعت پیشران کشور، بی‌توجهی به تدوین استراتژی توسعه صنعتی، نبود امنیت لازم برای سرمایه‌گذاری، نبود ضمانت اجرایی برای قوانین و بی‌توجهی به اجرایی کردن وعده‌هایی که توسط مقامات بلندپایه داده می‌شود، ناکارآمدی بازارهای مالی، اعمال حمایت‌هایی از نوع رانت پاشی و برخی علل دیگر، از جمله عواملی هستند که موجب شده تاکنون حمایت‌های دولت از تولید به نتیجه واقعی نرسد.

انتقاد فعالان صنعتی از اجرایی نشدن مصوبات ستاد مقابله با کرونا
تاریخ: دوشنبه 12 خرداد 1399