عضو هیات رئیسه اتاق تهران با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی سران قوا، ترخیص ۹۰ درصد کالا بدون کد رهگیری بانک مرکزی امکانپذیر شده بود، عنوان کرد که این مصوبه تا ابتدای آبان ماه امسال اعتبار داشت و هنوز تمدید آن صورت نگرفته است که همین مساله باعث انباشت کالا در گمرکات شده و زیان آن متوجه بخش تولید میشود.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، عباس آرگون گفت: این مصوبه بر اساس تصمیم سران قوا تا پایان مهرماه سال جاری معتبر بود و از اول آبانماه لغو شد. طبق این مصوبه، واردکنندگان مجوز داشتند تا ۹۰ درصد از کالاهای خود را ترخیص کنند و 10 درصد باقیمانده پس از حل تأمین ارز از سوی بانک مرکزی آزاد میشد.
او با انتقاد از توقف این مصوبه، اظهار کرد: اکنون مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خطوط تولید در گمرکات باقی میماند و این مسئله به رکود و اختلال در فرآیند تولید منجر خواهد شد. رسوب کالا در گمرکات، عملاً تولید را متوقف کرده و تعهدات تولیدکنندگان را به خطر میاندازد و این دومینو در نهایت به کمبود کالا در بازار منتهی میشود. در واقع، هر روز تاخیر در تامین مواد اولیه و قطعات به معنای کاهش میزان تولید و افزایش هزینههای این بخش خواهد بود.
عضو هیات رئیسه اتاق تهران با بیان اینکه «فعالان اقتصادی از یکسو با رسوب کالا در گمرک و از سوی دیگر با بوروکراسی تخصیص و تامین ارز از سوی بانک مرکزی مواجه هستند» افزود: این تأخیرها، علاوه بر ایجاد مساله برای تولید، هزینههای انبارداری و دموراژ را نیز افزایش میدهد و علاوه بر این، تولیدکنندگان و واردکنندگان را ناگزیر میکند که به جای تمرکز بر تأمین کالا و تقاضای بازار، وقت و منابع خود را صرف حل مشکلات گمرکی کنند.
عباس آرگون در ادامه خواستار بازنگری در این تصمیم و پیگیری سریعتر برای تمدید مصوبه ترخیص درصدی کالاها شد و تأکید کرد: انتظار این است که دولت هر چه سریعتر مجوز قانونی تداوم اجرای این مصوبه را از سران قوا دریافت کند تا بخشهای تجاری و تولیدی کشور با مشکلات بیشتری مواجه نشوند.